Успешната и безгрижна звезда Бритни Спиърс е с 30 милиона последователи

...
Успешната и безгрижна звезда Бритни Спиърс е с 30 милиона последователи
Коментари Харесай

Бритни Спиърс с емоционална реч: „Просто искам да си върна живота

Успешната и безгрижна звезда Бритни Спиърс е с 30 милиона почитатели в Инстаграм, с 20-годишна кариера и милион продадени албуми. Това надалеч не е облика, който певицата вижда, когато се огледа в огледалото всяка заран. Твърде евентуално е да не си даваме сметка, че половината от времето, в което поп звездата гради дългогодишна кариера, тя не е била в цялостен надзор над живота си.

С днешна дата 39-годишната певица прикани да се постави завършек на оскърбителната настойчивост, която ръководи живота й, като произнесе прочувствена тирада пред съда в Лос Анджелис. „ Просто желая да си върна живота. Тази мярка ми предизвиква повече щета, в сравнение с да ми оказва помощ. Искам да имам живот... Искам да бъда чута. " – съобщи певицата. Звездата добави, че иска да има още едно дете, само че не й е разрешено да върви на доктор. Според Спиърс опеката е придружена с голям брой забрани.

" Излъгах и споделих на целия свят, че съм добре и съм щастлива. Не съм тук, с цел да бъда плебей на никого. "
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Britney Spears (@britneyspears)

Бритни е под директната настойчивост на татко си, Джейми Спиърс, от скандалния срив на певицата преди цели 13 години, който в последна сметка докара до хоспитализация и рехабилитация. От 2007 година насам финансите, персоналният живот, кариерата и даже правото ѝ да поддържа връзка свободно са под контрола на нейния татко и на юриста ѝ.

Извън правосъдната зала в сряда почитателите се бяха събрали часове преди началото на правосъдното съвещание, облечени в #FreeBritney, с цел да поддържат певицата в сложния за нея миг. Колеги известни персони на Спиърс също показаха поддръжката си.

 

We love you Britney!!! Stay strong
— Mariah Carey (@MariahCarey) June 23, 2021
Джъстин Тимбърлейк, бившето й гадже, написа в Туитър: „ Всички подкрепяме Бритни... Никоя жена в никакъв случай не би трябвало да бъде ограничавана да взема решения, свързани със личното й тяло. "

After what we saw today, we should all be supporting Britney at this time.

Regardless of our past, good and bad, and no matter how long ago it was… what’s happening to her is just not right.

No woman should ever be restricted from making decisions about her own body.
— Justin Timberlake (@jtimberlake) June 24, 2021
 

В Съединени американски щати сходна мярка за настойчивост се назовава conservatorship – тя гласи, че хора, които не са в положение да взимат независими решения, дават всички решения за живота си на аставник, който да ги взима вместо тях. Дали обаче с сходна мярка може да се злоупотреби?

Мнозина критици показват образеца на Бритни като непозволено предписание с изконни права. Подобна мярка може да бъде употребена като потискащ и контролиращ  прийом. Ограбването на 13 години от живота на някого, може да бъде самоуверено несъмнено като закононарушение.

А пристягащата примка на стигмата злокобно загатва, че е допустимо някой, който има потребност от помощ, с цел да уравновеси психологичното си здраве, да бъде лишен от правата си и да бъде подложен под контрола на различен.

Напук на повдигането на звук към психологичното здраве на Спиърс от 2007 година насам, кариерата й все по този начин процъфтява. Певицата означи публично завръщането с албума си „ Circus “ от 2008 година, а по-късно последваха и още албуми, турнета, както и бизнес инициативи, които доста усилиха облагите й - от сполучливи парфюми до линии облекло.

Остава възприятието, че всичко е наред и Бритни съумява да се събере. Фактите обаче сочат ясно, че звездата продължава да бъде в позиция на изчакване да води естествен живот някъде отдолу под тежкия юмрук на татко си.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Britney Spears (@britneyspears)

 

Бобрата на Бритни Спиърс да излезе от сянката на татко си става все по-ожесточена. Много от нейните душевен сривове се случиха пред любопитните очи на света - обръсната ѝ глава дълго беше лайтмотив в медиите, а певицата неведнъж беше снимана в тежки обстановки. Понякога преимуществото да бъдеш персона се заплаща изключително скъпо.

Правото да живееш както желаеш, да разполагаш със свободен житейски избор и лично мнение, е изконно. Когато грижата е сменена със злоупотребата с отговорност, това може да унищожи всеки ентусиазъм към пълноценен живот.

 
Бритни Спиърс - битка за милиони
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР